En liten time

I går var første bhg dag etter påske, mor og far leverte guttene. Og mammaen min er hær, ut uken. ( tatt en ukes ferie for å være hær)

Jentene er ganske krevende om dagen, og spesielt fra 20.30-22.30 da har mor vært så grei og stille opp, med sine armer noen kvelder.

I dag ringte kommunen, og helsesøster var hær for å vege jentene i dag!
Kommunen kunne trolig gå med på to nattevakter ( 23-07) i uken og 2-4 timer dag/ ettermiddag. Jeg føler så langt virket 4 timer ettermiddag bra, men trenger litt mere søvn enn jeg får nå.

Jentene er nå; Anne 3900! Iris 3175 Og Vera 2900! Jeg er super fornøyd men Anne og Vera, hadde håpet iris var gått opp litt mere. Men hun har spist litt mindre enn de andre to.

Guttene pleier ligge seg greit, men i går sov alle 5 med meg. Tord sliter med vokse smerter i beina, og trenger mamma. Willy ble liksom bare med på " lasset" og jentene ligger oppe til vanlig, med meg. Og fortsetter med det, til dem sover uten mat om natten.

Jentene spiser mellom 2-4 måltider natt, og nå for tiden varierer tidene mellom måltidene en del. Og jeg sover mellom 5-20 min mellom hver oppgave. Så søvn begynner bli et fremmed ord. Heldigvis fikk jeg 1,5 time i går, når mamma så etter jentene hær.

Hjemmehjelpen er god å ha, så man kan hvile litt i stede for å gjøre husarbeide i tillegg mellom slagene, da hadde man nok blitt utbrent fort. For man kjenner det nå, etter 1,5 uke hjemme, med fem under 4 år.

Jeg er hvertfall evig takknemlig for mamma og mor! For uten dem hadde jeg nok vært helt ødelagt, av søvn mangel.


Litt trøtt, selv med en liten times lur.

Ha en fin kveld

Blogges

Camilla

9 kommentarer

steinihavet

03.04.2013 kl.21:20

Synes det høres ut som du takler dette bra, og det er virkelig lov å være trøtt når du ikke får den søvnen du trenger:) Har en gutt på tre år som sover ekstremt lite, og som var våken flere ganger i timen det første året, så du har min største medfølelse når det gjelder lite søvn. (Nå kan vel ikke situasjon sammenlignes, men lite søvn er det samme uansett. Og spesielt når du skal fungere og da deg av små barn i tilegg.) Håper dere får ekstra avlastning :)

frumamma.blogg.no

03.04.2013 kl.21:26

steinihavet: takk, jeg tenker jeg er heldigere enn en med et barn med komikk, mine har ikke vondt eller er plaget annet en litt luft i magen. Men søvn er absolutt nødvendig. Men i bakhodet sier jeg til meg selv, jeg er i grunn er utrolig heldig, og mannen har det verre selv med bare 1 barn :-)

03.04.2013 kl.21:31

har du ikke en mann som kan avlaste deg? er jo viktig å såve :)

steinihavet

03.04.2013 kl.21:37

Bruker også å tenke at det er de som har det være, og det hjelper når man er sliten og bare vil sove :) Og det er rart med det, uansett hvor vanskelig det kan være så holder man ut:) Om noen hadde sakt til meg at jeg ikke ville sove en hel natt på tre år, ville jeg flirt og sakt at det klarer jeg aldri ;)

frumamma.blogg.no

03.04.2013 kl.21:49

Anonym: har en mann, men dette er ikke noe han vil/kan ta seg utav. Og jeg føler meg tryggest på å gjøre det selv :-)

frumamma.blogg.no

03.04.2013 kl.21:51

steinihavet: hehe helt enig med deg der :-)

Fast leser :)

03.04.2013 kl.22:00

Jeg er helt stum av beundring, du må jo være tidenes supermamma! :) Men det høres ut som at du virkelig kan trenge flere hender, håper du får tilslag fra kommunen på hjelp. Du må passe godt på deg selv og sørge for at du får i deg nok mat og drikke og ikke minst all søvnen du kan karre til deg. For lenge i et slikt hardkjør og med så lite nattesøvn kan fort ende i en smell. Så godt at jentene legger godt på seg forresten. Iris går nok opp mer etter hvert skal du se, hun blir jo bare større og sterkere for hver dag. Jeg ser mange etterspør informasjon om mannen din, jeg syns alle bør respektere privatlivet deres, og at alle par og familier er forskjellige. :) Ønsker deg en bedre natt med mer søvn. Klem

Mari

03.04.2013 kl.22:25

Ville bare innom å si at jeg beundrer deg så til de grader. Jøss, for en mamma du må være. Har fulgt bloggen din en stund og er virkelig imponert!! Håper du kan få litt hjelp nattestid sånn at du kan få deg litt søvn, det er enn ganske avhengig av. Stå på videre og vit at du gjør en kjempe jobb med alle dine herlige små.

Mille

03.04.2013 kl.22:48

Hei!

Jeg har fulgt bloggen din en liten stund. Jeg må først og fremst si at jeg syns du er modig som møter alt dette på den måten du gjør. Det er jo litt av en oppgave du har med fem så små barn. All ære!

Jeg lurer bare på hvorfor du ikke får avlastning av far til barna på natten? At dere kan ta annenhver natt for eksempel? Virker som du har en fantastisk familie i ryggen, du er heldig. Det er ikke alle familier som hadde villet/maktet å tatt så mye ansvar som din har gjort. Håper kommunen har nok ressurser til å få gitt dere mer avlastning og at nettene stabiliserer seg mere etterhvert :-)

Skriv en ny kommentar

hits